Egyesületi élet

Egyesületi fogadónap

A Biodinamikus Közhasznú Egyesület minden kedden 8 óra 30 perctől 12 óra 30 percig hivatali órákat tart  a Magyar Antropozófia Társaság (MAT) székházában. Cím: 1026 Budapest II. Riadó u. 2/b. Treiber Gabriella fogadja az egyesületi tagokat és érdeklődőket. Ebben az időpontban fogadjuk hívásukat az alábbi telefonszámon: +36 30 920 7917. 

tovább...

A BdKE 2017-es Közhasznúsági Jelentése

2017-es Közhasznúsági Jelentés

tovább...

2018. évi közgyűlés

Ezúton értesítjük valamennyi tisztelt Tagtársunkat, hogy 

a Biodinamikus Közhasznú Egyesület 2018 évi rendes közgyűlése 

2018. május 8-án, kedden 17.30 kor kerül lebonyolításra.

 Helyszín: Az Egyesület székhelye, 1026 Budapest, Orsó utca 55.

tovább...

Thomas Lüthi 7 éves tevékenységének megköszönése

Thomas Lüthi 7 éves tevékenységének megköszönése

tovább...

Biodinamikus preparátumokkal való munkák májusban és júniusban

Kedves barátaim,

május-június hónapra az alábbi, biodinamikus összefoglalót írtam:

A legalapvetőbb, hogy májusra a BD500 humusz permetezésekkel végezzünk lehetőleg valamennyi területünkön. Azonban kaszált, legeltetett gyepek esetében a kaszálást-legeltetést követően közvetlenül permetezhetünk 500-as humusz preparátummal.

tovább...

A 2016 Pro Biokultúra Díj egyesületi kitüntetettjei

A Mezei név a biogazdálkodók előtt ismert, jól csengő név, ha szabad ilyen profán megfogalmazással élnem  - márkanév a biotól is szigorúbb biodinamikus gazdálkodók körében. Dr. Terjéki József, a  Pro Biokultúra díj kitüntetés alkalmával most arra kérném, hogy röviden mutassa be biogazdász munkásságát!

tovább...

Beszámoló a 26. Biodinamikus téli tanfolyamról

A Biodinamikus Közhasznú Egyesület szervezésében ezév januárjában 26. alkalommal került megrendezésre a Biodinamikus Téli Tanfolyam Gödöllőn, a Szent István Egyetem kollégiumának Gorka termében.  A kétnapos összejövetel egyben a hazai biodinamikus mozgalom, a kert-és mezőgazdálkodók összejövetelének helyszíne is. Néhány év óta megújult formában rövidebb, de talán épp ezért intenzívebb lett e rendezvény.

tovább...