Egyesületi élet

2018. évi közhasznúsági jelentés

A Biodinamikus Közhasznú Egyesület 2018. évi közhasznú jelentése

tovább...

Hubai Imre Csaba kitüntetése

Hubai Imre Csaba kitüntetése

tovább...

Katona (Pap) János emlékére

Megemlékezés Katona (Pap) Jánosról

tovább...

28. Téli Biodinamikus Tanfolyam Gödöllőn

Egyesületünk a 28. Téli Biodinamikus Tanfolyamát 2019. január 19 - 20-án tartja a Szent István Egyetem Gödöllői Kollégiumok  Gorka termében. 

tovább...

A 2018 Pro Biokultúra Díj egyesületi kitüntetettje

A december 1-én megrendezett 35. Biokultúra Tudományos Nap keretében vehette át a megtisztelő díjat BOGNÁR ÉVA,  egyesületünk titkára, elnökségi- és alapító tagja.

tovább...

Egyesületi fogadónap

A Biodinamikus Közhasznú Egyesület minden kedden 8 óra 30 perctől 12 óra 30 percig hivatali órákat tart  a Magyar Antropozófia Társaság (MAT) székházában. Cím: 1026 Budapest II. Riadó u. 2/b. Treiber Gabriella fogadja az egyesületi tagokat és érdeklődőket. Ebben az időpontban fogadjuk hívásukat az alábbi telefonszámon: +36 30 920 7917. 

tovább...

Thomas Lüthi 7 éves tevékenységének megköszönése

Thomas Lüthi 7 éves tevékenységének megköszönése

tovább...

Biodinamikus preparátumokkal való munkák májusban és júniusban

Kedves barátaim,

május-június hónapra az alábbi, biodinamikus összefoglalót írtam:

A legalapvetőbb, hogy májusra a BD500 humusz permetezésekkel végezzünk lehetőleg valamennyi területünkön. Azonban kaszált, legeltetett gyepek esetében a kaszálást-legeltetést követően közvetlenül permetezhetünk 500-as humusz preparátummal.

tovább...

A 2016 Pro Biokultúra Díj egyesületi kitüntetettjei

A Mezei név a biogazdálkodók előtt ismert, jól csengő név, ha szabad ilyen profán megfogalmazással élnem  - márkanév a biotól is szigorúbb biodinamikus gazdálkodók körében. Dr. Terjéki József, a  Pro Biokultúra díj kitüntetés alkalmával most arra kérném, hogy röviden mutassa be biogazdász munkásságát!

tovább...

Beszámoló a 26. Biodinamikus téli tanfolyamról

A Biodinamikus Közhasznú Egyesület szervezésében ezév januárjában 26. alkalommal került megrendezésre a Biodinamikus Téli Tanfolyam Gödöllőn, a Szent István Egyetem kollégiumának Gorka termében.  A kétnapos összejövetel egyben a hazai biodinamikus mozgalom, a kert-és mezőgazdálkodók összejövetelének helyszíne is. Néhány év óta megújult formában rövidebb, de talán épp ezért intenzívebb lett e rendezvény.

tovább...