Bemutatkozás

Az új évezred küszöbén, 2000. január 15-én Gödöllőn a Szent István Egyetemen - a már akkor hagyományos Téli Intenzív Biodinamikus Tanfolyamon (dr. Mezei Ottóné vezetésével) - 27 magánszemély és két szervezet kinyilvánította szándékát, hogy alakuljon meg a hazai biodinamikus egyesület.

Tagságunk - ahogyan azt nevünk is mutatja - az életet támgató (bio); az élet ritmusaihoz alkalmazkodó (dinamikus) az ember és a Föld-organizmus érdekében történő, tájba illeszkedő, széleskörű, természetidegen anyagok felhasználását mellőző gazdálkodást folytat. Teszi mindezt dr. Rudolf Steiner alapelveit és útmutatásait követve, a biodinamikus preparátumok alkalmazására alapozva.

Törekszik a tiszta gondolkodásra, a hétköznapi életben is alkotó, oktató, kulturális tevékenységre alkalmas EMBERI ÉLETTÉR  megteremtését segítő, lehetőség szerint minél erősebben a természeti környezethez csatlakozó mező-és erdőgazdálkodásra, állattartó tevékenységre.

Célunk a biodinamikus gazdálkodási mód elméletének, szemléleti módjának és gyakorlatának támogatása, oktatása.

A biodinamikus módszerrel termesztett növények és állatságosan tartott állatok egészséges táplálékul szolgálnak az embernek - testnek, léleknek, szellemnek.

Szántás
Ősz
Permetezés
Tehén
Zöld mező
Méhkas
Égbolt