Egyesületünk kiadásában megjelent Manfred Klett Alapelvek a biodinamikus permetező és komposztoltó preparátumok használatához c. könyve

Manfred Klett: Alapelvek a biodinamikus permetező és komposztoltó preparátumok használatához

MANFRED KLETT KÖNYVE MAGYARUL

Manfred Klett 1933-ban született. Mezőgazdasági egyetemi tanulmányokat Hohenheimben folytatott, majd Darmstadtban a „Biodinamikus kutatókör”-ben a tápanyaggazdálkodás és az élelmiszerek minőségének összefüggését tanulmányozta. 1968-ban a Farnkfurt melletti Dottenfelderhofban - 4 másik családdal együttesen - megalapította az első biodinamikus mezőgazdasági közösséget.

1974-ben társalapítója a Dottenfelderhof mezőgazdasági iskolának.

1980-ra a Dottenfelderhof mezőgazdasági közösség egy kísérletté fejlődött, amelyben az üzem szellemiségét jogi és gazdasági szempontból is képes megnyitni a társadalmi környezet irányába.

Számos fiatal tanulót ismertetett meg a biodinamikus mezőgazdálkodás lényegiségével, amelyben ő 20 évig gazdálkodott és oktatott.

1987 és 2001 között a Goetheanum Mezőgazdasági Szekciójának vezetője ( Dornach-Svájc ).

Az eredetileg angol nyelven írt könyv „Alapelvek a biodinamikus permetező és komposztoltó preparátumok használatához” mélyreható, évtizedes tapasztalati és megismerési elemzése a Rudolf Steiner 1924-es koberwitzi előadásain alapuló mezőgazdasági gyakorlatnak.

Manfred Klett: Alapelvek a biodinamikus permetező és komposztoltó preparátumok használatához. Megjelent a Biodinamikus Közhasznú Egyesület gondozásában 2018-ban. Ára: 3.600 Ft + postázási költség. Megrendelhető az Egyesületnél: