Demeter hírek

Biodinamikus Szövetség – Demeter International (Biodynamic Federation – Demeter International).

A 2020 februárjában megrendezett dornachi Mezőgazdasági konferencia keretében megtartott rendkívüli Demeter International közgyűlés döntésével létrejött az új szervezet:

Biodinamikus Szövetség – Demeter International (Biodynamic Federation – Demeter International).

tovább...

A Demeter International közgyűlése új elnökséget választott: Helmy Abouleish a Demeter-International új elnöke

A Demeter-International közgyűlése új elnökséget választott, és stratégiákat dolgozott ki az irányelvek, a tanúsítás, a képzés, a marketing és a lobbi tevékenység jövőbeli fejlesztésére.

tovább...

A Biokultúra 2018. 1-2-ik számában megjelenő biodinamikus cikk

A Biokultúra lapban alapításától kezdve megtalálható volt a Biodinamikus rovat, ahol évtizedeken keresztül elsősorban dr. Mezei Ottóné osztotta meg kapcsolódó írásait, aktuális gondolatait, hazai és külföldi eseményekről készült beszámolóit. Az elmúlt években dr. Mezei Ottóné e tevékenységétől már visszavonult és sajnos a rovat is elmaradt. A Biodinamikus élet alkalmi rovattal azt szeretnénk, hogy e lap olvasói, minősített ökológiai gazdálkodók találkozzanak a biodinamikus kert- és mezőgazdálkodás területéről szóló írásokkal, e fórumon is értesüljenek a kapcsolódó hazai és külföldi eseményekről, aktualitásokról. Az itt megjelenő írások nem kizárólag a Demeter ellenőrzött és tanúsított gazdálkodóknak szólnak, hanem mindenkinek, akit a biodinamikus gazdálkodási mód és annak egyedisége érdekel. Mindenkinek szabad elhatározása, hogy biodinamikusan kíván-e gazdálkodni.

Ha azonban ezt ellenőrzés mellett és azon alapuló Demeter minősítéssel megerősítve kívánja folytatni – ahhoz biodinamikus szakember támogatása lesz szükséges. Meglévő biodinamikus barátaink mellett az új érdeklődőknek is támogatást kívánunk nyújtani az e rovatban alkalmanként megjelenő írásokkal.

tovább...

Legújabb Demeter International hírek

A Demeter International 1997-ben alapult, mint a biodinamikus szervezetek nemzetközi minősítő hálózata. Jelenleg a Nemzetközi Demeternek 18 tagja van Európában, Amerikában, Afrikában és Új-Zélandon. Körülbelül 5000 Demeter farmot képvisel, 150.000 ha-on több mint 50 országban.

tovább...

Harc a mezőgazdaság jövőjéért

A Monsanto cég 66 milliárd euróért kerül a Bayer kezei közé. Ezzel a mezőgazdaság legnagyobb géntechnológiai gyártója a legnagyobb méreggyártóval egyesül. Ueli Hurterrel, a Goetheanum Mezőgazdasági Szekciójának vezetőjével beszélgettünk.

tovább...