július 28-án 16.00.-17.30. között lesz a következő vásárlással egybekötött biodinamikus árubemutató

 
Kedden, július 28-án 16.00.-17.30. között lesz a következő vásárlással egybekötött biodinamikus
árubemutató a MAT udvarán, a II.kerület Riadó utca 2/b-ben.
 
Várható termékek:
Legéndről nagyon finom joghurt és nyári alma érkezik. A Budaházi kertészetből pedig főzelékfélék, uborka, tök, cukkini, gyógy és fűszernövények.
Lesz még finom- és kenyérliszt, valamint  homoktövis termékek, illetve Biola kozmetikumok. 
Örülök, ha kapok visszajelzést a levelemre, illetve javaslom, hogy jelezzétek miből mennyit szeretnétek, vagyis lehet  előrendelni nálam. :)
 A rendezvényünkön fizikai szinten megjelenő termékek beharangozója mellé, szellemi táplálék gyanánt küldök egy-két gondolatot a biodinamikus gazdálkodás alapvetéseiről, amit a levél alján találtok meg. 
 
Megköszönjük, ha ismerőseiteket is értesítitek a keddi rendezvényről.
Mindenkit szeretettel várunk, illetve a nyaralóknak jó nyaralást kívánunk!
 
A BKE nevében:
Üdvözlettel,
Treiber Gabriella
 

A Biodinamikus Mezőgazdaság elsődleges céljai

„A biodinamikus gazdálkodási mód lényegében az életösszefüggések alakításában áll, és ezért nem lehet úgy” – olyan mechanikusan – „megszabni a tennivalókat, mint egy élettelen tárgy előállítása esetében. Az emberek munkájával egy üzemet élő organizmussá lehet alakítani a talajtermékenység, a kultúrnövények, a vetőmag és a háziállatok gondozása során, mindig az adott termőhely természeti feltételei között… Nagyon fontos szerepe van az életfolyamatokat befolyásoló eljárások pontos időzítésének. Ehhez hozzátartozik különösképpen a biodinamikus preparátumok rendszeres és lelkiismeretes „ – megfelelő időben történő –  „alkalmazása, valamint az, hogy a gazda a növénytermesztésben és az állattartás során a kozmikus ritmusokat is figyelembe vegye.”                                        (Forrás: Biodinamikus Közhasznú Egyesület honlapja.) http://www.biodin.hu/bemutatkozas/szemelvenyek-a-biodinamikus-gazdalkodas-korebol

 

--

Üdvözlettel,
Treiber Gabriella